zondag 1 februari 2015

WelkomKijk hier eens naar een mooie prestatie van Laura en Helena. En bewonder ook even de turnpakjes!

 Laura en HelenaOndertussen heeft Kirsten van Ki&ko mij het zalige voorstel gedaan om wat klanten naar mij door te sturen om kleedjes op maat te laten maken!! Mijn droom begint vorm (of een model?) te krijgen. Ik ben benieuwd...GROOOOOOT NIEUWS
Mijn broer en schoonzus hebben een vierde kindje gekregen!!
Loes
Prachtige naam en een superschoon kindje.
Vlug een kleedje gemaakt...


Een paar dagen geleden las ik op de blog van mijn lieve schoonzus dat ze zo kan genieten van kleine, en ook grote, dingen in haar leven. Ik heb vaak ook dat gevoel. 
Mijne lieve man, die bijna geen plaats meer heeft naast alle stoffen, die de keuken extra opruimt tegen dat ik naailes heb.
Van een restje stof een prachtig rokje maken en dan er het perfecte kantje bijvinden.
Een heet bad na een koude dag.
Flanellen lakens die versgewassen zijn.
Een glaasje porto met mijn lieve vriendin naast de tent op een godvergeten kleine camping die we toch maar weer gevonden hebben.
Een kleine camping naast een mooi riviertje...
Flore (mijn metekind) die spontaan rond mijn nek vliegt en blij is dat ze mij ziet!
Dit alles zijn dingen die ik mijn kinderen zo graag wil meegeven. Geen dure cadeaus, reizen, hobby's of wat dan ook. Ze moeten niet perfect zijn en presteren. Laat ze maar gewoon gelukkig zijn. Voor mijn verjaardag heb ik een mooi boek gekregen om zelf patronen te leren tekenen. Een tijd geleden was ik hiermee al begonnen en nu met volle goesting terug ermee aan de slag gegaan.
Jacoba doet dit jaar haar communie dus moeten we weer iets nieuws naaien!
Ik ben al begonnen met een patroon te tekenen voor een bloesje. Het is een boek voor volwassenen dus moet ik de verhoudingen wat schatten.
Hieronder al de eerste tekeningen. Ik heb er al een proefbloesje van gemaakt maar dit was te klein. Dus alles al vergroot, nu nog eens testen.

Moest je het op de andere pagina's nog niet gelezen hebben, 6 januari is mijn oma 100 jaar geworden en dat moest gevierd worden met de nodige feestelijke outfits. Bij de kinderkleding kan je die van Anna en Jacoba zien. Dat zijn onze 2 jongste dochters. Voor Mathilde was het niet meer gelukt. Arend heeft een mooi jas gekregen, zie wat eerder hieronder.
Mijn man is wat aan de smalle kant dus hebben we wat problemen om geklede broeken te vinden. Maar geen probleem, een patroon van LMV, xs, en nog wat extra versmald en dit is het resultaat:


Voor mezelf een eenvoudig kleedje met plooitjes uit LMV.

Een tijd geleden heb ik een hemd gemaakt met ijsjes motief op. Dit is het vervolg:
Het was voor een vriend Ernest  van der Kwast. Een schrijver. Zijn laatste boek komt nu uit en noemt de ijsmakers. Ik vond het wel toepasselijk om een ijsjeshemd te maken!

Mijn zoon zijn eerste jas!
Nepleder en een patroon uit La Maison Victor.
Gevoerd met een superzachte fleece!
Hij staat er prachtig mee.


Momenteel ben ik iets minder op mijn blog te vinden want ik heb een grote to do lijst. Mijn oma wordt
100 jaar op 6 januari. Van haar via mijn moeder heb ik de naaimicrobe geërft en het eerste wat ze vroeg naar aanleiding van het feest was of ik al mijn kleed genaaid heb. En of de kinderen mooi gaan zijn.
Dus veel werk aan de winkel maar het resultaat mag er al zijn.


De fiere turnsters na een mooi prestatie

wedstrijd de Panne eerste plaatsMijn laatste creaties, soms ook op bestelling en op maat. Soms als cadeau...

Mijn eerste turnpakjes!!
Superleuk om te maken. De turnsters hebben het goed gedaan!Hoera! Mijn eerste eigen creatie, eigen ontwerp en uitvoering. Dit tijdens een super workshop van ki&ko.
Ik ben er fier op!

Harlekijnkleedje uit La maison Victor met sjaalkraag extra

Harlekijnjurk uit La maison Victor omgetoverd tot wikkeljurkHarlekijnjurk uit La maison Victor. Een mooie wat grovere wollen stof.


Zwart jasje, Aangepast patroon, ik kon het weer niet laten.


June dress uit La maison Victor. De stof.... gordijnstof!
Onze hoofdverpleegster gaat op pensioen dus voor haar feest kon ik het niet laten om een kleedje te maken.
Zeer mooie wollen donkerpaarse stof. Patroon uit la maison Victor.Mooie labeltjes laten maken, mijn favoriete blauw met gouden lettertjes!Een hemd met ijsjes voor een vriend. Meer uitleg volgt nog....Verjaardagscadeau voor een vriendinnetjeEen Juliette zakje uit "mijn tas" als verpakking voor een cadeau.
Na de pauwenboekentas voor Jacoba kon ik niet achterblijven voor Anna, daarom deze met schouderriem.
Vandaag al mee om een goede start in het nieuwe schooljaar te nemen.Mijn favoriete vakantierok en liefde (niet alleen tijdens de vakantie!)Rokje met schuine zakken in prachtig katoen met gouden details.Mijn eerste boekentas! Gemaakt tijdens workshop bij ki&ko

Zalmroze kleedje, stof op markt in Berlijn gekocht! Eigen ontwerp.
Mijn eerste badpak op maat! Schitterend patroon uit burda van 1977. In die tijd werden veel badpakken en bikini's zelfgemaakt. Ook enorm mooie stoffen in die tijd.
Zwart kleedje in strechstof. Superleuk om te dragen. Eigen ontwerp.Retrokleedje. Patroon uit originele madeleine van 1966


Framboosrode overjas met kanten detailLosse jurk in Punta di roma. Eigen ontwerp.Katoenen kleedje, eigen ontwerp.
Jasje uit  oude gordijnstof. Eigen ontwerp.Retrokleed, herwerkt patroon uit knipmode jaren 90.Feestkleedje in punta di roma. Eigen ontwerp.


Kleedje met rozen. Eigen ontwerp
2 opmerkingen: